ألذ صنية سمك ماكريل بطريقة بسيطة و بتتبيلة رهيبة

 ألذ صنية سمك ماكريل بطريقة بسيطة و بتتبيلة رهيبة 


المقادير 

كيلو من سمك الماكريل متنظف ومغسول  كويس ونزيل الرأس 

ونعمل فتحات بسيطة على الجزء الخارجى للسمك 


مقادير التتبيلة 

خمس فصوص ثوم 

فلفل احمر واخضر 

معلقه كبيره من الكمون والفلفل الأسود والكزبره والملح حسب الرغبه 

٣ملاعق  خل ٣ملاعق  زيت 

لمونه 


الخضار ايل هنحطه تحت السمك 

فلفل احمر او اخضر او الوان 

بصل 

طماطم 

ضيفى اى خضار تانى تحبيه 


طريقة التحضير 

نفرم الفلفل والثوم كويس ثم نضع عليهم ٣ملاعق خل و٣زيت ونعثر لمونه 

ومعلقه كبيرة من الكزبرة والكمون والفلفل الأسود ونضيف الملح 


ونخلطهم مع بعض كويس ونتبل بيهم السمك كويس من الداخل


 ونضع فى الفتحات الخارجيه ايل عملنها علشان يشرب التتبيلة كويس ونسيب معلقتين من التتبيلة على جنب هنحتاجهم دلوقت  ونتركه نصف ساعه فى الثلاجة 


ثم فى صنيه فرن نضع الخضار ونضع معلقتين زيت ومعلقتين التتبيلة ونخلطعم كويس  ثم نضع فوقهم السمك ونزينهم بشرائح من الليمون  وندخله فرن ساخن مسبقا على درجة حرارة ٢٠٠ من تحت الاول لحد ميستوى  وبعدين نولع الشوايه ياخد لون ذهبى

إرسال تعليق

أحدث أقدم