القرص الطريه القرص الفلاحي
المقادير
كيلو دقيق
اتنين كوب حليب ممكن يزيد ممكن يقل حسب نوع الدقيق
كوب سمن مذاب
كوب زبادي يعني بمعدل اتنين عبوه زبادي
معلقه صغيرة بيكنج بودر
معلقه كبيره خميره مليانه
معلقه صغيرة ملح
ثلاث ملاعق كبيره سكر مليانة. معلقتين قشطه اختياري
ثلاث ملاعق كبيره سمسم
معلقه ونصف كبيره شمر ويانسون محمص
الطريقه
نخلط كل المكونات ونضيف الحليب بالتدريج للحصول على عجينه لينه وطريه مش بتلزق
نغطيها ونتركها نصف ساعة
نقطعها حسب الرغبه ونعملها كور ونتركها ترتاح عشر دقايق
بعد كده ندهن الصاج بالسمن الخفيف او الزيت خفيف جدا
نفرد القرص ونضغط عليها حسب السمك اللي عايزينه
ونتركها ساعه وندخلها الفرن 180 درجه يكون الفرن ساخن من الاول
نخرجها اما تاخد لون دهبي حلو بالهنا والشفا
التسميات :
مقالات